Αλλάζουν τα πλάνα της κυβέρνησης και στο βάθος… παράταση του lockdown

Κι εκεί που όλοι ήλπιζαν ότι η ζωή θα αρχίσει να επανέρχεται σε μια κανονικότητα από την 1η Δεκεμβρίου, όταν και θα συμπληρώναμε τις τρεις εβδομάδες καραντίνας που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, ήρθε σήμερα μια δήλωση του Στέλιου Πέτσα να προσγειώσει τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους επιχειρηματίες, στη σκληρή πραγματικότητα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι είναι τέτοια η εικόνα της χώρας σε ό,τι αφορά στην πανδημία, που δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown τη συγκεκριμένη ημερομηνία και εξήγησε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να επιτάξει τις δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι πάρθηκε λόγω των αυξημένων αναγκών στην πόλη.

«Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη Αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες. Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές. Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Όπως διευκρίνισε, θα είναι απλές κλίνες για κορονοϊό και θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Επιπλέον, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές και δεν πάσχουν από κορονοϊό, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...