Άλμπερτ Μπουρλά για εμβόλιο Pfizer: Θα είναι διαθέσιμο λίγες ώρες μετά την έγκρισή του (video)

Στις ευχάριστες εξελίξεις που αναμένεται να φέρει το εμβόλιο της Pfizer στη μάχη της ανθρωπότητας με την πανδημία αλλά και στον χρόνο διαθεσιμότητάς του αναφέρθηκε το πρόσωπο των ημερών, ο έλληνας CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξή του στο Sky News, μετά τα ευχάριστα νέα για την αποτελεσματικότητά του που φτάνει το 95%.

Όπως ξεκαθάρισε, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο προς διάθεση «λίγες μόλις ώρες μετά την έγκρισή του», με την Pfizer να καταθέτει άμεσα αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας έκανε λόγο για μία «πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς στο δεύτερο μισό του 2021», ενώ συνέστησε υπομονή από τον κόσμο μέχρι τη στιγμή που θα αποσταλούν οι πρώτες δόσεις εμβολίων.

Ο κ. Μπούρλα τόνισε πως ήδη έχουν παραχθεί 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, ενώ αναμένεται ο αριθμός να φτάσει τα 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι φτωχότερες χώρες θα λάβουν το εμβόλιο στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, «ώστε να μπορούμε να το κάνουμε προσιτό».

Αναφερόμενος στα συναισθήματά του στο άκουσμα του υψηλού ποσοστού αποτελεσματικότητας, είπε: «Ήταν η πιο λαμπρή μέρα της ζωής μου. Ένιωσα ότι αυτή η στιγμή καθορίζει το μέλλον του κόσμου, όχι της εταιρείας ή της οικογένειάς μου. Και ήμουν πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη «Pfizer», το εμβόλιο (πριν από 10 ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι έχει αποτελεσματικότητα 90%) που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη γερμανική «BioNTech SE» επιδεικνύει αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες, ενώ δεν έχουν εντοπισθεί σημαντικές παρενέργειες, σε μια ελπιδοφόρορο ένδειξη για την ευρεία χορήγησή του ανά τον κόσμο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...