Άγρια καταστολή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας (video)

Ένταση με επεισόδια και προσαγωγές επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και στους διαδηλωτές υπέρ του καταδικασθέντος της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συγκέντρωση, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον πολυισοβίτη και απεργό πείνας, ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (24/2) από τα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 150 άτομα, τα οποία εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους κάλεσαν να διαλυθούν.

Οι συγκεντρωθέντες αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα «Αίας», και χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και περιορισμένη χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί απώθησαν το πλήθος προς την πλατεία Ομονοίας, όπου παρέμειναν για λίγο και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Επίσης, σημειώθηκαν προσαγωγές ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στην κρατικά ασφάλεια.

Έπειτα, έλαβε χώρα και δεύτερη πορεία από οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τον ίδιο λόγο στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν τους συγκεντρωθέντες, περίπου 150 άτομα, να απομακρυνθούν και αυτοί μετακινήθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας χωρίς να έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Από τις 16:30, είχαν κλείσει οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛΑΣ. Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Ιδιαίτερα τεταμένο το κλίμα για τον Κουφοντίνα

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας επί 48 ημέρες ενώ από την Δευτέρα (22/2) προχώρησε και σε απεργία δίψας, ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η περίπτωση του καταδικασθέντος της «17Ν», μάλιστα, στάθηκε αφορμή για οξεία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση την Τρίτη (23/2).

Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (24/2), έκκληση προς την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ομάδα περίπου 10 ατόμων, προχώρησε σε κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, σε μια κίνηση αλληλεγγύης στον τρομοκράτη της «17Ν»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...