Αυξάνεται η ροή υδάτων στον Έβρο – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Να μην πλησιάζουν τους ποταμούς Έβρο, Άρδα και Ερυθροπόταμο, καθώς και τα αναχώματά τους, καλεί τους πολίτες η Αντιπεριφέρεια Έβρου, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ότι, σε συνδυασμό και με την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στη γείτονα το τελευταίο 24ωρο, η ροή των υδάτων είναι αυξημένη.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν την Τρίτη (02/02), μετά και την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή τους και ένας πυροσβέστης.

Η Αντιπεριφέρεια Έβρου ζήτησε από τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Ενότητα Φερών) να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους γι’ αυτό, καθώς και να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές.

Οι διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, θα πρέπει να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους, λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων και να είναι σε επαφή με τις διευθύνσεις για πιθανή εκκένωση των μονάδων τους. Επίσης να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ, στη ζώνη ευθύνης τους, για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων, προς αποφυγή ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια, αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.).

Τέλος, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου καλείται να διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη/επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων και να ενημερώσει τους ΓΟΕΒ για τη λήψη μέτρων σε έργα αρμοδιότητάς τους.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις δήμοι βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ωστόσο, σύμφωνα με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, η κατάσταση, βάσει των μέχρι στιγμής μετρήσεων της στάθμης των υδάτων, χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη. Αναφορικά με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Κολγιώνης, ενημερώνει ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου στη γέφυρα των Κήπων, στις 13.30 βρισκόταν στα έξι μέτρα και δέκα εκατοστά και στη γέφυρα του Πετάλου στα πέντε μέτρα και εβδομήντα δύο εκατοστά.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα προβλήματα στη Θράκη και ειδικά στους νομούς Ροδόπη και Έβρο καταγράφηκαν και πριν από περίπου 20 ημέρες λόγω πλημμυρών, όταν και καταστράφηκαν ξανά περιουσίες. Τότε είχαν πλημμυρίσει κοντά στα 110.000 στρέμματα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...