Αυστηρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν θα επιτύχει να δημιουργήσει σύνδρομο… Παβλόφ (video)

Οξεία είναι η αντίδραση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, την στιγμή που το «Cesme» συνεχίζει ανενόχλητο να πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος (το οποίο ο Ερντογάν αποφάσισε να «βαφτίσει» ως «θάλασσα των νησιών», σε νέα, εμπρηστική δήλωσή του).

Ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ότι ήδη έχει προχωρήσει στις απαραίτητες επαφές προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση. Ειδικότερα, ήδη έχει συνομιλήσει με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη ενώ επίκειται και τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας έχει αυτοπεποίθηση. Η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην Ελλάδα σύνδρομο σκυλιού Παβλόφ. Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει. Όχι όταν και όπως επιθυμεί η Τουρκία ειδικά όταν το κάνει για τόσο προφανείς λόγους ακόμα και για μαθητή δημοτικού» ανέφερε στην Βουλή ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε πως «είναι ευτυχές πως σήμερα, σε αντίθεση με το παρελθόν, το σύνολο του πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με τον ίδιο τρόπο τον ευκρινή και προκλητικό τουρκικό σχεδιασμό».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, κατά την οποία συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου και τις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται  ανάρτηση του έλληνα ΥΠΕΞ στο Twitter.

Την αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ υποστήριξε ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των «27»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  υποστήριξε τη στρατηγική για την αύξηση των δυνατοτήτων της ΕΕ να ενεργεί αυτόνομα για την αντιμετώπιση τόσο των παραδοσιακών απειλών ασφαλείας όσο και των νέων προκλήσεων, όπως η κυβερνοασφάλεια και οι υβριδικές απειλές, κατά την παρέμβασή του στη δεύτερη μέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, καθώς και η Νότια Γειτονία.

Όπως έγινε γνωστό, ο Κ.Μητσοτάκης συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες που προβλέπουν οι Συνθήκες των δύο Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της αυτονόητης αρχής της καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων.

Μητσοτάκης - Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Jens Stoltenberg. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ-NATO, υπό το φως και της δέσμευσης της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, για ενίσχυση του ευρωατλαντικού δεσμού.

Σε ό,τι αφορά τη Νότια Γειτονία, ο έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε την ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή των δράσεων που έχουν ήδη υιοθετηθεί προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών της Μεσογείου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...