Άδωνις και Βορίδης «τα έσπασαν» για την… κάνναβη, με τον Μητσοτάκη σε ρόλο διαιτητή (video)

Μπορεί κάποτε να αποτελούσαν «σκληρό δίδυμο» και να πέρασαν χέρι-χέρι από τον Γιώργο Καρατζαφέρη στη ΝΔ, ωστόσο, από τότε η σχέση τους έχει περάσει πολλές διακυμάνσεις, χωρίς βέβαια ποτέ να έχουν επανέλθει σε επίπεδα εποχών ΛΑΟΣ.

Ο λόγος για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, οι οποίοι έπαψαν να είναι σύμμαχοι από τη «γαλάζια κούρσα» ηγεσίας του 2015-2016 και μετέπειτα, όταν ο πρώτος ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και ο δεύτερος είχε στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη σχέση των άλλοτε διόσκουρων λοιπόν καταγράφηκε ένα ακόμη επεισόδιο και μάλιστα για ζήτημα που ακόμα και η πιο ζωηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει: Την κάνναβη.

Πιο αναλυτικά, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση της εξαγωγής των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ήταν η αιτία για έναν καυγά στο Υπουργικό Συμβούλιο, παρόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε το νομοσχέδιο κάνοντας αναφορά στον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, ο οποίος επί ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε το σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης. Φυσικά, παρά τις αντιρρήσεις και τις κορώνες περί «μπάφων» από «γαλάζια» στελέχη όταν αυτά ήταν στην αντιπολίτευση, το σχέδιο αυτό προχώρησε και επί κυβέρνησης ΝΔ.

Ωστόσο, η παρουσίαση του νομοσχεδίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος παρενέβη κρατώντας τον λόγο για ένα τέταρτο, και μιλώντας ακόμα για εμπόριο ναρκωτικών με τις ευλογίες του κράτους.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου του σε αντίστοιχο μάλιστα ύφος, μέχρι που χρειάστηκε να παρέμβει ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μπει τέλος στον καυγά.

Και πώς έβαλε τέλος ο κ. Μητσοτάκης; 

Σύμφωνα με το news247.gr και το ρεπορτάζ της Βίκυς Σαμαρά, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε την… κατανόησή του στον κ. Βορίδη, καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο, και τον διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν τέτοιες επενδύσεις στην… εκλογική του περιφέρεια.

Βέβαια, ο κ. Βορίδης ήταν εκείνος ο οποίος τον Ιούνιο του 2020 έλεγε αναφορικά με τη βιομηχανική κάνναβη, ότι «δεν καταργείται, είναι πολιτική επιλογή της παρούσης κυβέρνησης η καλλιέργειά της». Και είναι το ίδιο πρόσωπο που όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018, μιλούσε για νομοθέτηση της «ανεξέλεγκτης καλλιέργειας χασίς».

Ανάλογη κυβίστηση όμως έχει κάνει και ο έτερος διόσκουρος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ως υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης ήταν παρών στα εγκαίνια της πρώτης εγκατάστασης φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, η οποία έγινε από την ισραηλινή εταιρεία Tikun Olam.

Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, όμως, αποκαλούσε «μπάφο» τη φαρμακευτική κάνναβη. «Η πρώτη επένδυση που προδιαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος. Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε κάποτε, όπως θα δείτε στο βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...