Άδειασμα στην κυβέρνηση από τον Γώγο: Δεν είχαμε συζητήσει για τα «νυχάδικα» (video)

Αποκαλυπτικός ήταν ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς, τονίζοντας ότι η επιτροπή ποτέ δεν ρωτήθηκε για τα κέντρα περιποίησης νυχιών, που θα ανοίξουν την Τρίτη, παρότι την Παρασκευή είχε ανακοινωθεί ότι θα παραμείνουν κλειστά.

«Δεν είχαμε συζητήσει για τα νυχάδικα. Είχαμε συζητήσει για τα κομμωτήρια. Κατ’ αναλογία αν κι αυτά θα μπουν στην ίδια κατηγορία είναι θέμα της πολιτείας να αποφασίσει. Το κύριο είναι ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα με όλα αυτά, θέλει μεγάλη προσοχή, μέτρα πρόληψης», τόνισε ο καθηγητής, μιλώντας στο Mega, αδειάζοντας έτσι την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της σχετικά με ποια καταστήματα θα ανοίξουν.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για το αν ρωτήθηκαν για το άνοιγμα των «νυχάδικων» τόνισε, εκ νέου ότι «δεν τέθηκε θέμα τέτοιο».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι αποφάσεις της πολιτείας φαίνονται ευάλωτες σε κάθε είδους πιέσεις, από την αγορά ή από φορείς, είπε πως «όλες οι κατηγορίες που πλήτονται σίγουρα έχουν κάποιες αντιρρήσεις για όσα συμβαίνουν, η στάση πρέπει να είναι σταθερή, καθώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Η μικρή ύφεση που υπάρχει και σταθερά συνεχίζεται αυτή πρέπει να τη διατηρήσουμε με μεγάλη προσπάθεια και προσοχή. Αν συμβεί οποιαδήποτε έξαρση τα αποτελέσματα θα είναι δυσβάσταχτα».

Το αν θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των καταναλωτών, είπε ο κ. Γώγος.

Τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, πως υπάρχει μια στοιχειώδης βελτίωση, κάτι που αποτυπώνεται και στην εικόνα των ειδικών της επιτροπής.

«Άρχισε να αχνοφαίνεται μια μείωση στα εξωτερικά ιατρεία που είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...