25η Μαρτίου 1821: Μηνύματα Μπάιντεν και Μακρόν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Μήνυμα προς τους Έλληνες για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου του 1821 και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης θα απευθύνουν Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν.

Tα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του προέδρου των ΗΠΑ και του Γάλλου προέδρου θα μεταδοθούν την 25η Μαρτίου, λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης στρατιωτικής παρέλασης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που θα γίνουν, με βάση το πρόγραμμα που υπάρχει.

Επίσης, ανήμερα της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Τζο Μπάιντεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία, από την ημέρα που ο αμερικάνος πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει και στη τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα (22/03) έστειλε ένθερμο μήνυμα για την επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέροντας: «Συμμετέχω με τον ελληνικό λαό στην επέτειο του 1821».

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε την Δευτέρα (22/03) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την Παρασκευή (19/03) είχε ενημερώσει ότι δεν μπορεί να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...